Полицейски ескорт закара Марио Метушев от болницата в ареста, повдигнаха му обвинение за убийство

Марио Метушев, снимка: ПФК "Пирин"

39-годишният бивш футболист Марио Метушев е вече с повдигнато обвинение за  убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Метушев е прилечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес той бе изписан от хирургичното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, където претърпя 5-часова животоспасяваща операция. В деня на жестокия инцидент, при който уби приятеля си от детинство Красимир Колджиев, Мегушев бе транспортиран в болничното заведение с 11 прободни рани - 6 във врата, 4 в корема и 1 в гръдния кош.

Десет дни гоцеделчевските доктори се бореха за живота на бившия футболист, който днес бе изписан и с полицейски ескорт закаран в ареста в Благоевград. С постановление на наблюдаващия прокурор понастоящем обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Предстои внасянето в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. В хода на образуваното досъдебно производство са били разпитани свидетели и събрани писмени доказателства. Разследването по случая продължава.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Както писа ИНФОМРЕЖА, кървавият инцидент стана на 15.06.2018 г. в Гоце Делчев, на улица "Кмет Никола Атанасов", в дома на убития 42-годишен Красимир Колджиев.

Според обвинението Метушев умишлено умъртвил Колджиев, след като цяла сутрин двамата приятели се черпели в квартално заведение за мюсюлманския им празник Рамазан Байрам. 

От Метушев или от трети участник в кървавото меле са нанесените 11-те прободни рани на обвинения в убийство бивш футболист, засега не е ясно.

 

Къщата, в която стана жестокото убийство, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK