Полицейска репресия "принуди" Венцислав Сотиров да заговори

Венцислав Сотиров, снимка: Infomreja.bg

Има хора, които се уплашиха от моя потенциал и капацитет, каза Сотиров

Венцислав Сотиров – кандидат за общински съветник през вече изминалата предизборна кампания, покани журналисти в дома си, за да разкаже „историята на своя живот“ и преживяванията му преди балотажа на 3-и октомври.

Сотиров си позволи да направи анализ на управлението на досегашния кмет – Атанас Камбитов, както и да „каже истината“ за задкулисието и хората, които стоят зад кметовете.

Припомняме, че в петък, преди деня за размисъл, той бе разпитан в прокуратурата след направен обиск в дома му. Там бяха намерени изборни книжа, а сигналът, по който са работили служители на гранична полиция, криминална полиция, прокуратура и съдебна власт, е за купуване и продаване на гласове, въпреки че Сотиров бе отпаднал още на първия тур като кандидат за ОбС, който събра най-много преференции.

„Искам да акцентираме събитията около миналата седмица“, започна Сотиров, като поясни: „Бях разпитан заради сигнал на „пиян циганин“, че казал, че чул, че ще му дам 50 лв.“

За Сотиров остава загадка защо е необходимо да се провежда подобна зрелищна акция в дома му по аналог на предни такива, донесли уплах на семейството му и приятели.

„В деня на избора имаше клип (разпространен в страницата на Атанас Камбитов – б.а.), който предполагаше, че става дума за купуване и продаване на гласове, как реагираха органите на реда. Беше ли идентичен случая с моя?!“, попита иронично Сотиров, намеквайки за тенденциозност и полицейска репресия спрямо него.

„Искам да призова да се вземе отношение да не се случва не само с мен. Това се прави от хора, облечени във власт. Аз се оплаквам от определени хора.“

При обиска на дома му са иззети предизборни картички и секционни протоколи.

Претърсен е личният му автомобил като като веществени доказателства от него за купуване на гласове са взети още: ключът, дискове със сръбска и гръцка музика, шофьорска книжка, английска кредитна карта, налични пари, карата за работа, собственост на негов приятел.

„Има хора, които се уплашиха от моя потенциал и капацитет“, каза Сотиров.

Той даде мнение за резултатите от балотажа в Благоевград като заяви:

„Според мен Камбитов го предадоха най-близките му хора заради парадирането с луксозния живот и безнаказаност. Стоя зад думите на премиера, но истината не стига до Борисов.“

Сотиров сравни Томов и Камбитов с двата отбора Барселона и Пирин.

Сотиров заяви, че не е притискан от кандидати и не е ухажван от такива.

„Но аз не бих подкрепил нито един от двамата – Камбитов и Томов.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK