Полицаят убиец от Добринище остава в ареста

снимки: infomreja.bg

Полицаят от РУП – Банско Славчо Каферинов, който в ранните часове в събота уби 39-годишният Спас Пенгьов от Добринище, остава в ареста.

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо униформения служител наложи Окръжният съд в Благоевград.

Каферинов се появи в съда в инвалидна количка, придружен от полицейски конвой и лекарски екип.

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка заради реална опасност обвиняемият да се укрие. Прокуратурата изтъкна агресивното поведение преди и след престъплението, както и фактът, че полицаят има две дисциплинарни наказания по време на служебните му задължения като младши автоконтрольор в РУП - Банско.

Адвокатът на Славчо Каферинов пък настоя за по-лека мярка „Домашен арест“ или „Парична гаранция“ заради влошеното му здравословно състояние – мозъчно сътресение.

Защитата посочи като мотив и доброто име, с което се е ползвал полицаят в Добринище и Банско, както и това, че не е осъждан и има семейство с две малолетни деца.

Съдия Величка Пандева обаче не уважи искането и остави Каферинов в ареста.

Преди това той ще се върне в болницата в Разлог, където бе настанен за лечение. Той бе приет в хирургичното отделение с травми на главата.

Пред разследващите полицаи убиецът обяснил, че преди да стреля е бил ударен по главата. Днес единственото, което заяви в съдебна зала Каферинов, бе „Не съм добре“.

Кървавият инцидент стана стана към 5,20 часа пред къщата на Спас Пенгьов на ул. „Хан Аспарух“ в Добринище. Свидетел на убийството станала стринката на Спас. След като чула изстрелите, тя излязла на терасата и видяла, че племенникът й лежи на земята, а полицаят продължава да стреля по него.

Пристигналите на място полицаи заварили двамата мъже да лежат на улицата – Спас в огромна локва кръв, а Славчо - седнал на земята и хванал се за главата.

Основната версия, по която работят разследващите, е неуредени финансови сметки.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

abv23:06 - 23.07.2013
да бе да така ли се решават проблеми на нетрезво състояние с пистолет във ръка
il13:21 - 23.07.2013
prestanete da obvinqvate ,nego poznavam tozi chovek no za dago napravi tova znachi ima prichina.Ne gledate li che i toi e bit i zadase zahtiti e napravil belqta.
abv21:24 - 22.07.2013
така ще е питай го как е влезнал в полицията колко е изкарал на изпитите коя психоложка го е пуснала ?нямали някой да разследва това
......18:29 - 22.07.2013
хич дане го пускат, направо в затвора доживотна, тези..... станали полицаи и си мислят че нямазакони за тях....мамка им

FACEBOOK