Прокурори и следователи дават показания

Снимка: Infomreja.bg

Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума

МВР разпитва бивши прокурори. Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума, съобщи Нова телевизия.

Бивши прокурори са били извикани на разпит в Главна дирекция "Национална полиция". Това е станало във връзка с проверки, по които МВР работи и които бяха обявени от министри от служебния кабинет.

Към момента от вътрешното министерство не дават информация за кои случаи става дума. Според непотвърдена информация сред призованите първоначално е бил и действащ прокурор.

Припомняме, при встъпването в длъжност на служебния кабинет шефовете на спецслужбите ДАНС и ДАР се оказаха в дълъг неплатен отпуск, който съвпада със срока на работа на служебното правителство.

На 26 май от поста председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) бе уволнен Димитър Георгиев също с указ на президента Румен Радев.

Смените в ръковоствата на службите, а и в структурите на МВР бяха коментирани от представители на ГЕРБ предимно като отмъщение за разкриването на руските шпионски групи, действали у нас. В последните месеци на правителството на Бойко Борисов беше разкрита една такава група.  /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK