Полицаите от Гоце Делчев протестираха под проливен дъжд, видяха добра поличба за исканията си (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Въпреки дъжда полицаите от РУ-Гоце Делчев се събраха днес, веднага след приключването на работния им ден, на протест пред Обшинския исторически музей.

Дъждът се изля като из ведро в самия старт на обявения за 17:30 часа протест, който е щафетен и е организиран от синдикалната федерация на МВР. Началото бе дадено с химна на Република България, след което заместник-председателят на синдиката в Гоце Делчев, Димитър Попов, обяви исканията на служителите от МВР, заради което се провеждат протестите.

„До момента, 22 дни след стартирането на протестите, министърът на вътрешните работи Валентин Радев не е насрочил дата за преговори и консултации, на каквито ние се надявахме, за да продължим диалога. Исканията ни остават непроменени. Настояваме за увеличаване на работните заплати на служителите в МВР минимум с 15-20 %, държавата има ресурс да го направи, както и драстично подобряване на условията на труд", заяви Попов.

Той допълни, че три от исканията им вече са били изпълнени, но въпреки това решението на синдиката е протестите да продължат, докато не бъдат изпълнени всичките им искания. 

"Заради натрупването на нерешени проблеми в системата на МВР в продължение на осем години интересът към полицейската провесия достигна критични нива, а незаетите места са вече над 6000“, каза още заместник-председателят на секцията на СФСМВР в Гоце Делчев, Димитър Попов.

"Синдикалната федерация на служителите в МВР ще сезира Европейската комисия за нарушаване на Социалната харта. Основанието е, че 22 дни вече министър  Валентин Радев отказва да свика преговори и консултации по исканията на синдикатите", заяви и пристигналият за протеста в Гоце Делчев Христо Христов, който бе представен като председател на администрацията в МВР.

Христов поздрави за организацията и присъствието полицейските служители от РУ-Гоце Делче и двамата синдикални лидери - председателя Иван Гайтанинчев и заместника му Димитър Попов.

От микрофона служители на МВР в Гоце Делчев заявиха, че исканията им са напълно справедливи и ще ги отстояват докрай.

Сред протестиращите полицаи се чуха и възгласи "Оставка". 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА ИНФОМРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Димитър Попов и Христо Христов, снимка: Infomreja.bg
Силният дъжд не попречи на полицаите да се съберат на протест, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
В средата със знамето е новият синдикален лидер Иван Гайтанинчев, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ani14:45 - 30.07.2017
Ненормална е майка ти, че те е родила. А тези които ги наричат хрантутници сигурно още ядат на чужда трапеза. От простотия и злоба е нахал народа ни
Ani14:45 - 30.07.2017
Ненормална е майка ти, че те е родила. А тези които ги наричат хрантутници сигурно още ядат на чужда трапеза. От простотия и злоба е нахал народа ни
Protiv11:57 - 28.07.2017
Повечето протестиращи са от Гранична полиция
nt10:37 - 28.07.2017
паразити, никаква работа не могат да свършат качествено само за заплати ламтят. Ако им са малко парите да вървят в пиринтекс

FACEBOOK