Полицаите негодуват, че се подиграват с труда им

Източник: БГНЕС

Това е вторият им национален протест

Полицаите и пожарникари излязоха на втори национален протест пред новата сграда на Народното събрание, която е в бившия Партиен дом. Причината за днешния втори национален протест на полицаите е, че не беше удовлетворено искането им за увеличение на заплатите с 30%.

Протестът започна с химна на Република България и с призива всички да сложат маските си според изискванията заради пандемията от COVID-19. По време на протеста всички присъстващи почетоха с едноминутно мълчание загиналите служители на реда по време на изпълнението на служебния си дълг.

Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), заяви по време на протеста, че много реформи са проведени, но реално в МВР нищо не е променено. Ситуацията и сега показва това. Преговорите с ръководството на МВР не бяха преговори, а имаше срещи и разговори, на които ние бяхме поканени, за да ни се съобщи нещо, посочи Попов.

Ние сме тук днес не само заради пари, а и заради нашата чест и достойнство, с които се подиграха, каза още той.

Припомняме, на 25 ноември депутатите решиха възнагражденията в системата на МВР да бъдат увеличени с 15% от 1 януари 2021 г. За да покрият разходите по увеличение на заплатите в бюджета на вътрешното министерство ще постъпят допълнително 77,5 млн. лева.

В близост до протеста на полицаите имаше и контрапротест, чиито участници искаха реформи в МВР. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK