Близо 200 000 контрабандни цигари са иззети при спецакции във Враца, Кърджали и Пазарджик

Снимки: МВР

Огромно количество контрабандни цигари са иззети във Враца при специализирана операция  за противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. Съвместните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са осъществени на 23 октомври от служители на ОДМВР - Враца и ТДНС – Враца.

От гаражна клетка и в лек автомобил „Мерцедес“, ползвани от 28-годишен жител на областния град, са иззети общо 100 000 къса контрабандни цигари от различни марки. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство. Работата по изясняване и доказване престъпната му дейност продължава. Уведомена е Районна прокуратура –Враца.

46 340 къса цигари без акцизен бандерол, 12,3 кг нарязан тютюн и 12 400 лв. с неизяснен произход са открити от полицаи от РУ-Джебел, при претърсване на таванско помещение в града, собственост на 52-годишен местен жител. Контрабандната стока е иззета в хода на продължили полицейски действия след специализирана полицейска операция за противодействие на контрабандата, стартирала на 22 октомври на територията на Кърджали.  Тогава в паркиран автомобил на мъжа бяха намерени 100 кг листна маса тютюн, а в обитавано от него жилище в областния град 2220 къса цигари без акцизен бандерол. 

Общото количество иззети цигари в Кърджали и Джебел е 48 560 къса и 112,3 кг тютюн.  Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава от група „Криминална полиция“ и разследващ полицаи в РУ-Джебел, под наблюдението на прокуратурата.

Солидно количество цигари и тютюн са иззети и при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР -Пазарджик. Специализираната операция е част от ежедневните дейности по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки. Вчера, полицаи извършили проверка в къща в Ракитово, обитавана от 53-годишен мъж. В помещение, обособено за съхранение на дърва, и в обор полицаите открили близо 50 000 къса с цигари и над 17 килограма сух нарязан тютюн.

Цялата открита стока е иззета, а притежателят й - задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок до 24 часа. По случая се води досъдебно производство под наблюдение на прокуратурата. При проверки в региона служители на полицейските управления са иззели още 400 къса с цигари и 2.4 килограма сух нарязан тютюн. Спрямо три жени и един мъж са образувани преписки.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK