Полицаи от Сливен иззеха 2 кг канабис и 210 кг нелегален тютюн

Снимка: ОДМВР, Сливен

Виновните са задържани

Акцията е проведена на 30-и януари под ръководството на Окръжна прокуратура. Извършени са редица проверки на лица, частни домове и други обекти на територията на град Сливен.

В жилище, обитавана от 36-годишен мъж, полицейските служители са намерили и иззели суха листна маса около 2 килограма, която при полевия тест е реагирала на канабис. Иззети са още електронна везна, пари и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

36-годишният мъж не е криминално проявен. Той е отведен в РУ - Сливен, и първоначално задържан за 24 часа.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура  -Сливен.

В хода на операцията са установени и задържани трима мъже - на 20, 21 и 37 години. В тях са немерени и иззети наркотични вещества - марихуана и метадон. Тримата са задрани за 24 часа в РУ - Сливен.

Образувани са досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура.

210 килограма нелегален тютюн е иззет при операция на икономическа полиция в Сливен.

На 30-и януари при операция по противодействие на престъпленията против данъчната система, съвместно със служители на сектор “Пътна полиция“, е извършена проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от водач на 59 години от град Сливен.

В хода на проведените процесуално-следствени действия, в автомобила са намерени и иззети 21 чувала, съдържащи ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на иззетия тютюн е около 210 килограма.

Задържани са водачът и 48-годишна жена, пътник в автомобила.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK