Започна делото по оспорване изборите за общински съветници в Струмяни

Снимка: Infomreja.bg

Съдът намери за неоснователно искането на жалбоподателя за ръчно броене

Административният съд в Благоевград даде ход на дело, образувано против решение № 113-МИ на Общинска избирателна комисия – Струмяни от 28.10.2019 г., с което са обявени избраните за общински съветници в община Струмяни от произведените на 27 октомври местни избори. След като изслуша страните по делото съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на всички секционни комисии на територията на общината и протокола на ОИК Струмяни.

Съдът намери за неоснователно искането на жалбоподателя за ръчно броене на бюлетините във всичките 17 секционни избирателни комисии, тъй като никъде в протоколите няма данни за спор между членовете на секционните комисии относно действителността на бюлетините и отчетените данни, няма и протоколи, подписани с особено мнение. Съдът допусна искането на жалбоподателя за представяне на гласни доказателства. Разпит на свидетели ще бъде направен в следващо заседание по делото, насрочено за 19.ноември 2019 година от 9:30 часа.

Делото по оспорване резултата от изборите за общински съветници в община Струмяни е образувано по жалба на Добрин Йовев, кандидат за общински съветник от Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“. Доводите в жалбата срещу решението на ОИК Струмяни в съдебна зала се оспориха от двама от избраните за общински съветници в община Струмяни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK