Съдят водач на автомобил, предложил подкуп на полицай

Снимка: Infomreja.bg

Хвърлил 50 лв. в патрулка

Окръжна прокуратура – Враца, внесе в съда обвинителен акт срещу Ц.Ц. за извършено от него престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от НК.

На 18.04.2021 г. обвиняемият Ц.Ц. управлявал лек автомобил по ул. „Скакуц“ в с. Селановци, област Враца. В близост до бензиностанция той бил спрян от патрулиращ екип за извършване на рутинна проверка. Установено било, че мъжът е правоспособен шофьор. При тестването му с техническо средство уредът отчел наличие на 1 промил алкохол в издишания въздух.

Докато автоконтрольор въвеждал данните от извършената проверка в работна станция за отдалечен достъп Ц.Ц. извадил от портфейла си 50 лева и ги подхвърлил през отворената врата на патрулния автомобил, „за да оправят нещата“. Казал, че се опасява да му бъде отнета шофьорска книжка и поискал да не му бъде съставен документ за установеното нарушение – управление на автомобил след употреба на алкохол.

Автоконтрольорът веднага излязъл от служебния автомобил и запазил местопроизшествието. За случая бил уведомен служител в Оперативна дежурна част – Оряхово. Било образувано досъдебно производство за извършено престъпление – даване на подкуп на полицейски служител, за да не извърши действие по служба.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK