50-килограмова тиква събра погледите на кюстендилци и гости на Празника на плодородието (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

50-килограмова тиква бе атракцията на тазгодишното издание на Празника на плодородието в Кюстендил. Огромното чудо бе разположено на щанда на село Жабокрът, което е сред най-известните населени места в Кюстендилския край по производство на плодове и зеленчуци.

Гигантът е отгледан от частен стопанин, който реши да се похвали с продукцията си на днешния празник, коментираха хора от Жабокрът.

Истинска възхита през тази година предизвика и южноафриканският плод пепино, наподобяващ пъпеш, който е отгледан в кюстендилското село Соволяно. Той беше представен на щанда на Народно читалище „Светлина 1871 г.“.

Десетки хора се спираха и искаха корен от растението, което предизвика истински фурор сред всички гости на празника на града. Мнозина се събраха и около 100-годишния казан за печене на ракия от село Драговищица. Той пък е собственост на Димитър Гърков, а огънят около него подклаждаха жителки от едно от най-плодородните населени места в общината. 

Художествената програма включваше над 480 участници от детски градини, училища, читалища и различни групи и състави. Четиридесет бяха регистрираните участници от различни институции и сдружения, желаещи да мерят сили в конкурса.

За първи път от честването на празника тази година организаторите бяха подготвили изненада за любителите на домашната кухня – изложба и демонстрации на домашно приготвени зимнини.

Жури на конкурса беше известният кулинар Ути Бъчваров. Епилог на богатата художествена програма е организираният от Община Кюстендил тази вечер празничен концерт, с начало 19.00 часа.

За публиката ще се погрижат редица популярни изпълнители, познати от малкия екран. Всички очакват появата на Дивна, новия състав на “Революция Z” и танцова формация „Fame”.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"
 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK