Над 30 кг канабис унищожиха в Пиринско

Снимка: МВР, архив

Над 30 кг канабис унищожиха само за денонощие полицаите в Пиринско. По-голяма част от наркотичното растение е отрито в Петричко.

В земеделски имот в местността „Ормански път” в землище на Петрич, стопанисван от 36-годишният Й. З. и 73-годишният му баща, са намерени и ожънати 21 броя зелени, тревисти растения с общо тегло около 22 кг., които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. В хода на работата по случая е намерен и ламаринен съд, съдържащ около 632 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А и 354В от НК.

В хода на извършена проверка в къща в петричкото село Беласица, обитавана от 68-годишния Христо Х., са иззети три найлонови чанти, съдържащи около 1,5 кг сухи, тревисти съцветия, реагиращи положително на канабис. Стопанинът на къщата е задържан със заповед за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

В дворно място, прилежащо към къща в град Петрич, обитавана от 67-годишния Г. Б. е иззето зелено, тревисто растение с приблизително тегло около 4,850 кг., което след направен полеви тест е реагирало на канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354В от НК.

След извършена проверка в къща и прилежащо към нея дворно място в санданското село Катунци, обитавани от 63-годишния Г. Л., са открити и иззети стръкове канабис с общо тегло около 535 грама и чанта, съдържаща около 400 грама канабисови съцветия. В дворното място са открити и унищожени четири тревисти растения с общо тегло около 3,235 кг., които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Г. Л. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3, пр.2, т.1 от НК.

От полицейски служители на 1 РУ-Благоевград, в района на ул.”Андрей Ляпчев” в Благоевград е извършена проверка на 34-годишния Р. Г. У него е намерено и иззето полиетиленово топче, съдържащо около 4,3 грама хероин. В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания на жилище, гаражна клетка и лек автомобил, ползвани от лицето, при което са открити и иззети около 18 грама хероин и електронна везна.

Р. Г. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK