Осем чувала с тютюн иззеха от автомобил във Видин, близо 100 кг - в Нови пазар

Снимки: ОДМВР-Видин

Колата шофирал 24-годишен перничанин

Чували с контрабанден тютюн иззеха вчера служители на Районното управление във Видин. 

В хода на проведена специализирана операция по линия „Акцизи“, на изхода на областния град (преди ТЕЦ-Видин), униформени спрели за проверка лек автомобил „Фиат Пунто“ с пернишка регистрация.

Колата шофирал 24-годишен мъж от Перник.

В багажника на превозното средство полицаите установили осем чувала, пълни с нарязан тютюн без бандерол.

Общото тегло на иззетата нередовна акцизна стока възлиза на около 53 кг.

Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието.

Работата на разследващите по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

От началото на годината, при извършени проверки и специализирани операции в област Видин, полицейските служители са иззели 170 539 къса цигари и 638 кг нарязан тютюн без бандерол.

Над 94 кг тютюн без акцизен бандерол и 4600 къса цигари са иззели и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Шумен. Работата по документиране на престъплението започнала в Нови пазар след извършена рутинна проверка на водач на лек автомобил "Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация.

Водачът, местен 42-годишен жител бил спрян за проверка малко след 20 часа в централната част на града. В колата униформените забелязали чували. Оказало се че мъжът превозва шест чувала с общо тегло  60 кг тютюн без бандерол. Служители на сектор  „Противодействие на икономическата престъпност“ извършили претърсване в жилище, обитавано от 42-годишния мъж и 45-годишната му съпруга и в друг техен имот.

Там са намерени и иззети още 34, 500 кг тютюн и 4600 къса цигари без бандерол „Мурати“. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК продължава под надзор на районната прокуратура в Нови пазар.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK