От 19 часа тази вечер ще има лекар на смяна в триажния кабинет в Дупница

Снимка: Община Дупница, архив

Дежурството поема доц. Недин от общинската болница

От 19 часа тази вечер ще има лекар на смяна в триажния кабинет. Дежурството поема доц. Недин от общинската болница. За събота, неделя и понеделник от 13 до 19 часа ще има медицинско лице, което ще взема проби, а вечерно време след 19 часа ще застъпва дежурен лекар. Това стана ясно след среща между кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, медицинския директор на общинската болница д-р Крум Бонев и зам.-кметът Крум Милев, който е и председател на Общинския кризисен щаб.

"В следващите три вечери ще има лекари по график, който вече е утвърден. На смяна ще застъпват след доц. Недин, последователно докторите Милев, Кирова и Борисова. Повечето лекари от общинската болница вече се възстановяват след Ковид и се връщат на работа. Имаме уверение, че това ще даде възможност да бъде изготвен график с лекари всеки ден в триажа.

Надявам се, и отново отправям апел да се включат и други лекари, за да можем да имаме 24-часово даване на лекарско дежурство. Използвам възможността да благодаря на всички тези лекари, доброволци, медицински персонал в триажа, че проявяват повече от професионализъм и разбиране на проблема. Само човеци с големи сърца като тях, както и лекарите от общинската болница, които до дни излизат от карантина, но вече дават заявка, че ще поемат дежурства в триажа, ми дава надежда, че ще се преборим.

Разбирате ли, какво означава да се грижиш не за една, не за две, а за жителите на 6 общини?! Разчитам и вярвам, че и нашите съграждани ще спазват мерките и ще помогнем на положилите хипократовата клетва да я изпълняват с гордост", коментира Милев.

24 часа продължава да има в кабинета доброволец, който да насочва пациентите към възможностите за тестване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK