Покрит зеленчуков пазар изграждат в Петрич

Арх. Васил Митрев, снимки: Община Петрич

В Петрич ще започне изграждането на покрит зеленчуков пазар. Общината обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта. 

След поредица срещи в столицата кметът Димитър Бръчков успя да защити 1, 300 млн. лева, необходими за този обект. Към днешна дата има готови ситуационен и генерален план за работа, също и издадено разрешително за строеж.

Главният архитект на Община Петрич Владимир Митрев днес поясни, че коригираният проект за нов кооперативен пазар на Петрич ще предложи общо 136 търговски места.

За сравнение старият проект е бил само със 78 места за търговия. Самите конструкции, които ще се използват, са опростени и по-олекотени. Предвидено е локално осветление под конструкциите, плюс уличното такова. Освен това разполагането на конструкциите ще бъде двуредово т. е. от двете страни на ул. „Тома Митов”, а самата улица ще е изцяло павирана и с напълно нов водопровод.

„Предвидили сме също паркинг за пазара, който ще осигурява 25 места /сега има само 10/, от които 5 за микробуси. За да няма задръствания при зареждането на търговските маси, ще се създадат също необходимите условия и обход. Това ще осигури едно по-добро обслужване за самите производители”, посочи Митрев.

По темата за кооперативния пазар на Петрич главният архитект съобщи, че след сроковете по обществената поръчка и ако няма обжалвания, до месеци Петрич ще може да се похвали със свой пазар за селскостопанска продукция.

В близост до него вече Общината си върна за стопанисване и градската тоалетна /в градинката покрай р. Луда Мара/, на която беше направен основен ремонт и вече е използваема. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK