Поколения неврокопчани се поклониха пред паметта и делото на Гоце по случай 146 години от рождението му

Снимки: Община Гоце Делчев

Въпреки дъжда, поколения българи от град Гоце Делчев, който с гордост носи името на големия българин и войвода, днес за поредна година отдадоха почитта си към делото му и се поклониха пред паметника му на централния площад в едноименния град.

Събралото се множество от представители на общинската администрация, политически партии, неправителствени органицзации, училища и граждани на тържествената церемония послучай 146 години от рождението на Гоце Делчев припомниха, че той е един от най-видните български революционери, възпитан в духа на родолюбие, патриотизъм и уважение на семейните ценности.

Гоце Делчев остава в историята на България и за бъдещите поколения като най-значимата фигура в борбата за освобождението на българските земи.
Думите на войводата "Аз разбирам света единствено като поле за културно съревнование между народите” носят своето пророческо послание и в наши дни.

Пред паметника на големия българин, на централния площад в града, венци и цветя с признателност положиха кметът Владимир Москов и заместникът му Валери Сарандев, общински съветници, депутатът Богдан Боцев, началниците на Гранична полиция, Районното управление, противопожарна охрана, деца от учебните заведения в града и много граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK