Поклон пред Вили!

Снимка: Infomreja.bg, архив

С болка в душите приехме новината за преждевременната кончина на нашият приятел и съратник Вангел Аврамов. От името на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП и лично от мое име поднасяме своите съболезнования на семейството, роднини, близки и познати на починалия, се казва в позиция на БСП-Благоевград с председател Любен Милев. Ето и пълния текст:

"Трудно е да се говори за Вангел Аврамов в минало време, защото той бе от хората, които, знаеш, че никога няма да те подведат и които очакваш винаги да са до теб в минути на изпитания. Да, той беше опора не само за своето прекрасно семейство, неговата жизненост, себераздаване, пословичният му работохолизъм беше заразителен и изпълваше с мотивация – колеги, съпартици и приятели, и респектираше враговете му.

Житейският му път бе нелек – осеян от възходи и падения, осеян с тръни и борба, и на каквото и поприще да го е запращала непостоянната съдба – офицер от БНА, футболен съдия, лесничей, политически деец, Вили винаги е отстоявал принципите на честност, почтеност, висок морал и човеколюбие. Безпорен авторитет в своята работа, той високо беше оценяван от свои и чужди.

С професионалното му мнение се съобразяваха не само изтъкнати експерти в сферата на горите, но и учени, и политици от  различни политически партии. Обичта му към дивната природна красота на Родината, стремежът му към нейното опазване и развитие той успяваше да предаде на своите ученици и последователи.

До последно той преподаваше, своят богат професионален и житейски опит споделяше със своите ученици, като им вдъхваше любов и всеотдайност в работата, отговорност, изискваше от тях да бъдат  безкомпромистни при спазване на разпоредбите на закона, да бъдат професионалисти.

Вангел Аврамов изискваше от другите, но много повече изискваше от самия себе си. Непонасяше лъжата и предателството, беше прям и до болка честен – това му спечели не малко врагове – но и безброй приятели. И едните и другите се отнасяха с уважение към него.

Широката, чиста и светла душа на Вили не можеше да бъде затворена в тесните рамки на професионализмът – неговата социална чувствителност, изостреното му светоусещане за справедливост, неговата ангажираност със социално значими проблеми естествено го отведе в редовете на БСП. Не малко сили, време и опит отдаде за утвърждаване и развитие на лявата идея. Беше в основата на редица успехи на БСП в град Благоевград и в Областта. Умееше да организира хората около себе си, да им вдъхне кураж и сили, и да ги мотивира за работа и победа.

Вангел ни напусна - отвори се огромна празнина, която трудно ще можем да запълним. Надяваме се там, където си сега да ни гледаш и да ни помагаш.

Поклон пред светлата ти памет, скъпи приятелю!

Ние никога няма да те забравим!"

 

Любен Милев

Председател на ОбС на БСП-Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK