Симеонов, Цветанов и Нинова заедно гледат "Границата" на Йончева

Снимка: БГНЕС

Народният представител от БСП Елена Йончева представи филма "Границата" пред колеги, общественици, симпатизанти и гости. На прожекцията дойде и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, а малко по-късно към него се присъедини и вицепремиерът Валери Симеонов.

В началото Йончева заяви, че това е филм за това как се охранява българо-турската граница и ще бъдат показани смущаващи факти как се прескача преградното съоръжение. По думите й има и смущаващи факти за канали за бежанци.

Във филма бяха показани кадри на бежанци, които прескачат с ограда граница, на което става свидетел самата Йончева. Имаше и твърдения на представен като граничен полицай, пожелал анонимност и с модулиран глас, който разказва, че има организирани канали за бежанци с участието на служители на МВР и Гранична полиция.

След прожекцията на филма думата взе Цветанов. Той заяви, че е очаквал неодобрителната реакция на публиката, и поздрави Йончева за материала.

По думите му 2012 г, когато е изтекъл гаранционният срок, съоръжението е занемарено и през 2013 г е имало участъци, които са били полегнали. Той препоръча, като се дават материалите за преградното съоръжение на различните институции, да бъде включено и изграждането през 2013 г. Цветанов уточни, че по този материал, който е бил показан, има сигнали в службите и се работи. Според него всички медии могат да излъчат филма.

Йончева беше категорична, че ще предостави филма на министър - председателя.

Цветанов призова Корнелия Нинова да подпишат заедно предложението за конституционни промени за отпадане на давността при приватизацията.

Нинова от своя страна заяви, че днес ГЕРБ трябва да поеме отговорност за това, което е показано във филма и ще отговори утре за всичко по темата приватизация.

"Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за видяното във филма "Граница"? Кой ще понесе политическата отговорност" попита Нинова.

Според нея днес ставало въпрос за корупция по време на управлението на Борисов и тя била показана с факти.

Елена Йончева от своя страна обяви гражданска платформа за сигнали за корупция и очаква и журналистите да се включат. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK