Япония и Украйна събрани заедно във Филологическия факултет на ЮЗУ

Снимка: Infomreja.bg

Въпреки че лятото дойде с пълна сила и е време за почивка, Филологическият факултет към ЮЗУ кипи от студенти.

Причината – поредица от курсове, които се провеждат във факултета. Всички занятия са изключително интересни и екзотични – затова са и посещавани!

На едно място са се събрали хора от различна националност, но с еднаква любов към знанието.

В момента украинци изучават български език във Филологическия факултет в рамките на летния семинар, организиран от факултета.

Украинците имат занимание па българската традиция за изработване на мартеници. Това занятие го води ас. д-р Красимира Хаджиева.

Чужденците вече са посетили Рилския манастир и други културни забележителности, които биха оставили всеки филолог без думи.

Курсът всъщност е част от обучаването на етнически българи, живеещи зад граница – запознаването им с езика и традициите в България. Подобни курсове се провеждат още във Велико Търново и София.

Провежда се и летният курс по японски език за граждани. Води го японката Йоко Тамура, която е бивш студент на Филологическия факултет.

Курсът по японски е до края на юли, с което преподаватели и студенти излизат в заслужена ваканция. През новата учебна 2018/ 2019 г. всички желаещи отново могат да посещават занятието. 

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK