Сезонът в Банско е открит, грабвайте ските! Икономов: Очакваме богати туристи

Снимка: Infomreja.bg

В 12.12 ч. откриха ски сезона в Банско. Марк Жирардели, Кристиян Гедина заедно с младите ски надежди на Юлен се спуснаха с транспарант „Банско най-добрият курорт в България“.

В подножието на пистата те бяха посрещнати от кмета на Банско-Георги Икономов.

Откриването на сезона е празник за Банско и за всички любители на зимните спортове. Много емоции, танци на атрактивните момичета на балет „Нова“, снимки със ски легендите съпътстваха програмата, която продължава с търсенето на заровено под снега ауди в този момент.

Жирардели не отказа на феновете си снимки и заедно с колегата си Гедина подари множество усмивки на всички присъстващи. Към отбора на звездните състезатели бе и ветеранът Асен Тренчев. Бай Асен демонстрира прекрасно ски спускане, за което получи множество аплодисменти.

11:00 ч. започна „Влез в отбора на шампиона“. Два отбора, предвождани от Жирардели и Гедина с по 13 човека в тим, показаха уменията си по ски спускане. 87-годишният Асен Тренчев доказа, че за възрастта няма граници. Той подари на своите колеги – Жирардели и Гедина, скъп подарък с логото на Банско. Във всяка подаръчна торба имаше дървен чук за пържоли, дъска и вестник „Банско“. Тимът на Жирардели имаше общо време на спускане 9.25 мин., а този на Гедина успя за 7.18 мин. 

Децата от ски клуб „Юлен“ не останаха по-назад и се представиха отлично при спускането си по Тодорка.

„Вече имаме нов възстановителен ски център, който можем да наречем единствения в Европа, имаме също така пързалка за кънки. Имаме много атракции, което е радващо. Тоест не се правя вече хотели, не се правят ресторанти, а ски съоръжения, спортни съоръжения“, каза кметът на курорта.

Той сподели, че в момента англичаните са май-много като туристи, разбира се българите са основните. Има също така руснаци, македонци, сърби, румънци, израелци. Това са основните туристи, които Банско очаква през настоящия сезон.

„Нашето намерение от догодина пролетта е да започнем да рекламираме Банско и в тези дестинации, които са утвърдени като ски дестинации-Австрия, Франция, Словения, Италия. И съм убеден, че ще имаме в последните 4-5 години ефект от това нещо. Надяваме се да привлечем туристи от тези страни, за да не намерят нещо различно“, каза още градоначалникът.

„Очаквам тази година много ски, много туристи. Тези туристи да станат по-богати и много по-високи като клас и най-вече, което очаквам, да завърши безопасно, през сезона да няма никакви инциденти. На фона на всички терористични актове, които се случват в Европа, това може би е най-голямата опасност. За мен това е най-важно-безопасността на хората. И разбира се да има много сняг и те да си изкарат прекрасно“, коментира за ИНФОМРЕЖА кметът.

Има достатъчно добра защита за туристите, но изненади винаги са възможни. Има тесни взаимодействия между община и полиция. Важна е охраната на концесионера „Юлен“, увери Икономов.

Тържественото откриване на сезона ще бъде на площад „Никола Вапцаров“ в 18:00 ч., където ще бъдат и ски легендите.

ОЩЕ СНИМКИ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK