Пожарите в Благоевградско са в разгара си! Повторно пламна изгорялата къща в Илинден

Снимка: Infomreja.bg, архив

За засилено внимание при боравене с огън и осторожност към повреди на пътуващите автомобили по пътищата е поредният апел, който отправят към жителите и гостите на областта от пожарна безопасност в Благоевград, заради усложнената заради жегите противопожарна обстановка.

Вчера в изгорялата в събота къща в хаджидимовското село Илинден, тлеещи искри са активирали отново пламъците и се е наложило повторно гасене, съобщиха тази сутрин жители на пограничното село.

Те са потърсили съдействие от противопожарната охрана в Гоце Делчев, уплашени пожарът да не пламне отново и да засегне и други съседни къщи и постройки.

Както писа ИНФОМРЕЖА, в събота около 11:31 ч. след неправилно боравене с огън и невзети предпазни мерки, Ангел Сургов от същото село при запалването на сухите треви покрай къщата си, подпалил дома на съседа си - Никола Лимов, която изгоря до основи.

Заради неправилно боравене с огън в петък около 11:56 ч. пламна пожар и опустуши горски масив в банското село Гостун.

Напълно изгоряха 3 декара смесена гора, а с пламъците се бори екип на РСПБЗН-Банско.

Пожарникарите от курортния град гасиха и лек автомобил „Тойота“, запалил се около 1:39 ч. в събота.

Щетите са на предно стъкло, арматурно табло, задна лява част на автомобила и преден капак.

Небрежност при боравене с огън на открито е причината и за избухналия пожар в село Долна Градешница, общ. Кресна, в събота около 13.00 ч.

Засегнати от пламъците, които са били потушени от отзовалия се на сигнала екип на РСПБЗН-Сандански, са около 5 дка сухи треви, 10 бр. овощни дръвчета и над 50 бр. лози.

Тази нощ  около 03:22  ч. след получен сигнал за пожар в пристройка към къща в Кресна, огнеборци от пожарната в Сандански са провели поредната си акция за гасете и спасяване на имущество.

Нанесените щети от пожара са покривна конструкция, готварска печка и електрически кабел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK