Министърът на вътрешните работи награди пожарникари от РДПБЗН – Шумен

Снимка: Infomreja.bg

Той благодари и на всички доброволци, помогнали при гасенето на пожара в Дивдядово

Със заповед на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски са наградени пожарникари, които участваха в гасенето на пожара във вилната зона над шуменския квартал „Дивдядово“.

Наградата е за професионално изпълнение на важна служебна задача. Благодарение на предприетите бързи, точни и прецизни действия на служителите към РДПБЗН – Шумен, не беше допуснато разпространение на пожара към жилищни сгради в квартал Дивдядово, във вилната зона на Шумен и природен парк „Шуменско плато“.

„При ликвидирането на пожара, прилагайки различни тактически методи за гасене, съобразени с бързо променящите се климатични условия, не е допуснато да бъдат засегнати или унищожени домовете на живущите в района, спасена е голяма част от флората и фауната на природния парк с десетки защитени животински и растителни видове“, пише още  в заповедта на министър Терзийски. 

„Това е признание за труда и действията на  всички служители на РДПБЗН - Шумен, които дадоха всичко то себе си и ликвидираха пожара над Дивдядово. Още веднъж искам да благодаря и на всички доброволци, които участваха и помогнаха при гасенето на огъня. За пореден път доказваме, че в трудни моменти сме силни, когато сме обединени и се борим заедно. Призовавам отново жителите на областта да бъдат внимателни в пожароопасния сезон и да пазят както своето, така и чуждото имущество“, коментира директорът, комисар Иван Иванов. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK