750 сигнала за наводнени помещения и пътна инфраструктура след бурята в София

Снимка: МВР

Приоритетно пожарникарите оказваха съдействие за отводняване на сутеренни помещения в болнични заведения

През изминалото денонощие на дежурство бяха 28 екипа на СД „Пожарна безопасност и защита на населението“ със 140 служители. Всички бяха ангажирани с оказване на съдействие при произшествия на територията на София, посочи директорът на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов.

Първите сигнали във връзка с бурята, разразила се снощи в София, постъпват около 21.15 часа, като до 2.30 часа броят на съобщенията в оперативния център достига 675, а към 6 часа тази сутрин те са над 750.

За броени минути два екипа се отзоваха на сигнал за паднал покрив, засегнат от мълния, един човек е леко пострадал. Приоритетно пожарникарите оказваха съдействие за отводняване на сутеренни помещения в болнични заведения. Оказана е помощ на закъсали автомобили и автобуси на градския транспорт.

Екипите работиха по отводняване на метростанции, улици, подлези, заведения, приземни етажи и мазета. Перловската река вече е в коритото си, водата излезе на пътното платно и наводни булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“, заради което временно беше спряно движението.

Наводнение предизвика и Владайската река, която излезе от коритото си в района на кварталите „Орландовци“ и „Бенковски“. Около 4.30 часа обстановката в столицата започна да се нормализира. Към момента два екипа на СДПБЗН продължават единствено отводняването на две сутеренни помещения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk