10 000 лв. глоба за дрогиран шофьор, причинил ПТП край Петрич с двама пострадали

Снимка: Infomreja.bg

Две коли горяха на 15-и май - в Железница и при Ново Делчево

На съд за причиняване на катастрофа след употреба на наркотици отива 31-годишен от село Тополница.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на 14-и май между Петрич и Сандански мъжът се движил с лек автомобил  „Инфинити ФХ 50“.

След като е изгубил контрол автомобила, водачът е навлязъл в лентата за насрещно движение и е ударил в автомобил „Ленд Роувър“, като 2-ма чужденци са получили средни телесни повреди. 

Пострадали са 65 г. мъж, гражданин на Армения, който е с фрактура на лява длан, и 59 – годишна френска гражданка, която е  травма на гръден кош.

Причинителят на ПТП-то е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв. 

На следващия ден около 11.40 часа, при ясно време и сух асфалт на пътя между с. Горно Драглище и Белица, правоспособен водач на 81 г. от Белица, управлявайки лек автомобил „Опел Кадет“, губи контрол, защото му прилошало.

Той излиза извън шосето на десен завой, удряйки се в дърво. В резултат на произшествието водачът е с множество травми, настанен е в МБАЛ – Разлог, за щастие без опасност за живота.

В съшия ден около 14.00 часа е получено съобщение за горящ лек автомобил „Мерцедес“ в с. Железница. Колата е е изгоряла напълно в предната част.

За случая е уведомена РП-Благоевград, а във Второ РУ – Благоевград е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330 от НК. 

Три часа по-късно е съобщено за възникнал пожар в лек автомобил „Тойота Ярис“ на пътя от Сандански за с. Ново Делчево. Като причина е констатирано късо съединение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK