Пожар унищожи над 300 декара борова гора високо в планината между Осиково и Рибново (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Голям пожар пламна днес след обяд между гърменските села Осиково и Рибново, в местностите "Белюковица“ и "Масларски дол“.

Огнената стихия вдигна на крак жителите на няколко села и състава на протипожарната служба в Гоце Делчев.

По първоначална информация са изгорели над 300 декара борова гора.

В гасенето на пламналата гора днес край Осиково и Рибново веднага след появата на гъстите кълба дим, които са се наблюдавали и от Гоце Делчев, са се включили мъже от двете села, както и ловните групи от Скребатно и Осиково, като са прокопавали и просеки, за да ограничат огъня.

Два автомобила огнеборци от Гоце Делчев също са пристигнали след подадения сигнал на трудно проходимия терен и са оказали дейна помощ за загасяването на пламъците.

Преди около два часа пожарникарите са заредили последните цистерни. "Указанията, които получихме, са тази нощ група от доброволци да остане в планината за наблюдение да не би от останали незагасени искри или тлеещи дървета пожарът отново да се активира", коментира за ИНФОМРЕЖА бедствието кметът на Осиково Митко Дедьов.

Хората от Осиково и Рибново не изключват пожарът да е умишлен. Последната дума за огнената стихия и стойността на нанесените огромни щети ще имат разследващите органи.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK