Служители на депото: Протестираме, защото магистралата не трябваше да мине от тук

Снимка: Infomreja.bg

"Джерман е изправен пред екологична бомба"

Служители на „Феникс“ ООД в Дупница подкрепиха работодателя си Кольо Илиев пред депото, което пламна и повреди моста на АМ „Струма“ край Дупница.

Плакати с надписи: „Справедливост за Кольо-невинен“ и „Дупница стои зад Кольо-невинен“, бяха разпънати в знак на съпричастие към подсъдимия шеф на депото. Той е с наложена "парична гаранция" от 5000 лв. и забрана да напуска страната. Илиев също така не може да прави изявленя пред медиите.

Опасенията на хората са, че ще изгубят работата си.

Към техния мълчалив протест се включи и Сдружение „Бъдеще за Джерман“, чиято инициатива е изграждането на регионално депо.

„Протестираме, защото магистралата въобще не трябваше да мине от тук, преместена бе заради свлачище, върху което сега искат да строят депо за отпадъци, срещу което протестираме от 8 г., многократно сме сигнализирали до АПИ и Министерството на околната среда за това депо, което е тук-под моста, като и за това, което ще се случи, ако бъде изградено новото депо“, каза Даниела Борисова – председател на Сдружението.

„Джерман е изправен пред екологична бомба. Кольо Илиев е човек, който прави нещо, и не може да се каже с категоричност на кой е този боклук, струпан в района, а работниците му са заплашени да останат без работа“, допълни Борисова.

Според Емилия Алексова – служител на „Феникс“, фирмата е с дългогодишна дейност от регионално значение в третирането и преработката на вторични суровини, осигурява 50 работни места, интегрира и ромите, което за малка община като Дупница е от значение.

Светла Кирилова – еколог във фирмата каза, че месечно през депото минават над 500 тона отпадъци, които се събрат, сепарират и превозват за преработка от предприятия в цялата страна.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK