Пет екипа огнеборци гасиха пожар в цех за пелети в Сливен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Пожарът е избухнал в индустриалната зона на града

Пет екипа огнеборци са гасили пожар в цех за пелети в индустриалната зона на град Сливен.

Пожарникарите са спасили 5 сгради, 100 кг пелети, товарен автомобил, мотокар, 10 струга, апаратура и други машини.

Няма пострадали при произшествието, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Сигналът е подаден на  23 януари в 04,00 часа. Към мястото незабавно са изпратени 5 пожарни автомобили и 16 огнеборци, които са успели да ликвидират пожара и да спасят голяма част от техниката и продукцията.

Произшествието е ликвидирано в 07,30 часа. На място са останали екипи на дежурство.

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен, са се отзовали на 12 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. 

Сливенски пожарникари са спасили 60 декара овощна градина. В 10,54 часа на 23 януари е получен сигнал за пожар в овощна градина и сухи треви в района на Сливенски минерални бани. Произшествието е ликвидирано в 12,55 часа. Пожарът е унищожил 20 декара. Спасени са 60 декара от овощната градина.

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН-Сливен са гасили още 6 пожара и са оказали съдействие при пренасяна на болна жена от жилището й до екип на спешна помощ.

Екипи на Районните служби в Нова Загора и Твърдица са гасили 3 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Пожарите са ликвидирано своевременно, без да причинят преки материални щети. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK