Пожар, тръгнал от отпадъци, е причинил щети в съседски имот

Снимка: Infomreja.bg

Пожарът е възникнал в имот в с. Голямо Църквище

Пожар, възникнал в отпадъци, е причинил щети в съседски имот.

Сигнал за произшествието е получен на 112 в 14,28 ч. вчера. Пожарът е възникнал в имот в с. Голямо Църквище в община Омуртаг - първоначално в съседски имот, където са горили отпадъци, като впоследствие огънят се е прехвърлил в навеса с дърва на друг имот.

В резултат на така проявената небрежност при боравене с открит огън са унищожени 40 кв. м разгърната площ от масивни складови и спомагателни постройки в имота, 3 куб м дърва за огрев и 10 м оградна мрежа.

Пожарът е погасен от два екипа служители на РСПБЗН-Омуртаг, с два противопожарни автомобила, като за гасенето му са използвани 10 400 л. вода.

За изминалото денонощие дежурните екипи на районните служби ПБЗН са погасили без преки материални загуби още три пожара, възникнали в сухи треви поради небрежност при боравене с открит огън – в промишлената зона на гр. Търговище, в с. Черковна, община Търговище.

Огънят там е тръгнал от запалване на треви и отпадъци при почистване на дворно място, като впоследствие е обхванал 50 000 кв. м сухи треви.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK