Пожар изпепели къща за гости на французина Кристоф Люмер в Гърмен

Кристоф Люмер във ваканционното селище, снимки: Гърмен Хилс
Напълно е изгоряла тази нощ след възникнал пожар една от трите красиви и уютни къщи за гости във ваканционното селище „Гърмен Хилс", намиращо се в покрайнините на село Гърмен.
 
Собственик на туристическия комплекс е французинът Кристоф Люмер, който от повече от 6 години се е заселил в Гърмен и развива успешен туристически бизнес. Чужденецът е построил селището с европейски пари от спечелен от него проект.
Къщите са изградени от дърво и камък. Изгоряла е над 100 кв.м дървена покривна конструкция, както и цялото луксозно оборудване на една от трите къщи във ваканционното селище на френския собственик.
 
За щастие няма пострадали хора и животни от пожара, но щетите са огромни, коментират съседи на ваканционното селище.
Пожарът е лумнал след полунощ, веднага след подадения сигнал около 01.56 часа на място е пристигнал екип на РСПБЗН-Гоце Делчев, който е загасил пламъците. Криминалисти днес установяват причините за огнената стихия и нанесените щети.
 
За заселилият се преди 6-7 години чужденец в Гърмен местните споделят, че е много добър и трудолюбив човек.
Помагал с каквото може на хората в селото. Съседите разказват, че французинът проявявал изключителна загриженост за  опазване на природата и чистата екологична среда. Дори направил предложение на местни управници сам да наеме и да плаща на работници, които периодично да чистят и извозват боклуците от нерегламентираните сметища, както в покрайнините на Гърмен, така и в горската част.
 
”Кристоф е вече половин гърменец, всички го уважаваме и си помагаме взаимно. Изключваме пожарът да е умишлен и причинен от човешка ръка„ коментират хората от Гърмен и изразяват съчувствие към сполетялото го нещастие.
 
Криминалистите, които работят по случая, също отхвърлиха версията за умишлен палеж. Предполага се, че пожарът е възникнал от оставен включен електроуред или повреда в електроинсталацията.
 
 
Кристоф Люмер във ваканционното селище, снимки: Гърмен Хилс
Кристоф Люмер във ваканционното селище, снимки: Гърмен Хилс

КОМЕНТАРИ

Виктория12:27 - 23.10.2014
През м. септември тази година бяхме там. Беше прекрасно, а той щастлив. Поканихме го вечерта на бъбрене, сподели плановете си за още една красива къщичка. Ние бяхме в Синята къща. Незнам коя е изгоряла, но искрено му съчувстваме на Кристоф. Очите му запламтяваха, когато говореше за проектите си. Всичко е правено с много сърце и много труд.Има какво да научим от него!!!
Greek Girl15:09 - 22.10.2014
a moje i umishleno da e ...vse she ima hora koito mu zavijdat na choveka
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK