Пожар изпепели джип и два цеха за дървопреработване в Горно Дряново

снимки: infomreja.bg

Два цеха за преработка на дървен материал изгоряха тази нощ в гърменското село Горно Дряново заедно с машините и техниката в тях и нарязана дървесина.

Първоначално избухнал пожарът в цеха на Сабри Манчев – син на бившия пощенски началник Ибрахим Манчев, който преди месеци инсценира обир в селската поща и прибра влогоете и пенсиите на местните жители.

Инцидентът е станал към 1,40 часа през нощта. Огненият ад се прехвърлил и в съседния дървопреработвателен цех, собственост на новия кметски наместник на с. Ковачевица – Шукри Римов, назначен от кмета на община Гърмен Ахмед Башев на мястото на дългогодишната кметица Стойка Дишлянова.

При пожара в цеха на Римов са изпепелени цялата покривна конструкция, един гатер, пет банцига, три точиларки, 20 кубика дървесина и лек автомобил "УАЗ", съобщиха от полицията.

Благодарение на бързата намеса на местните жители и и пристигналите огнеборци с противопожарна техника в Горно Дряново са спасени намиращите се в съседство къщи и плевни на  хора от селото.

От снощи селото е без ток, тъй като е изгоряла и цялата енергопреносна мрежа.

В Горно Дряново обаче битува и слух, че пожарът, както и обирът в пощенския клон, е дело на Ибрахим Манчев и на сина му Сабри.

Местни жители съобщиха, че преди дни експерти, отговарящи за европроекти от Благоевград, извършили проверка в цеха на Манчеви заради предстоящия старт на техен проект от 1 март тази година. Те не изключват и пожарът да е умишлен, за да бъдат изплатени големи застраховки.

Никой от селото обаче не вярва, че пламъците са тръгнали от късо съединение или друга авария.   пламъците са  тръгнали от  късо съединение  или друга авария.

Началникът на пощенската станция в с. Горно Дряново Ибрахим Манчев бе арестуван преди няколко месеца след инсценирана от него взломна кражба на 10 000 лева от  касата на селската поща в дните, когато е изплащал пенсиите. Ден след ареста Манчев възстанови сумата, но отново бе арестуван заради постъпилите множество жалби от жители на Горно Дряново, които покрай аферата с обира установили, че са източени пари от банковите им сметки.

Така Ибрахим Манчев бе освободен от ареста срещу 5000 лева гаранция и дисциплинарно уволнен от "Български пощи".

Следствените работи на криминалистите по случая продължават и в момента. Първите четирима от ограбените горнодряновци съобщиха веднага след ареста на Манчев, че при извършена от тях проверка в клон на „Юробанк И Еф Джи Груп” АД - с. Горно Дряново, са установили липса на пари от сметките им на обща стойност около 40 000 лева.

След  тези сигнали истерия обхвана всички местни жители, като много от тях откриха, че им липсват пари от сметките.

По последни данни от разследването се оказва, че откраднатите от Манчем пари от пенсии и влогове на жители от Горно Дряново надхвърлят 100 000 лева.
 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK