Пожар изпепели 50 дка борова гора над язовир "Студена"

Снимка: Infomreja.bg, архив

Паянтови постройки горяха в Ковачевско

Борова гора е унищожена при голям пожар в Пернишко. Около 12, 45 ч. вчера е подаден сигнал за пламнали сухи треви и храсти в с. Кладница, над язовир „Студена“.

Незабавно към мястото на произшествието се насочили 2 противопожарни автомобила, водоноска и служители на Горско стопанство „Витошко“.

Огънят обхванал и част от гората, като са унищожени около 50 дка иглолистна дървесина и сухи треви и храсти. Спасен е голям горски масив. Причината е небрежност при боравене с открит огън, съобщиха от ОДМВР-Перник.

Почти по същото време са пламнали паянтови постройки, кирпичени сгради, сухи треви и стърнища в ковачевското с. Калище. Един противопожарен автомобил от Земен и два от Радомир се включили в гасенето.

По първоначална информация огъня е тръгнал от имота на 61-годишен столичанин, който запалил отпадъци в двора си и пламъците се разпространили в два съседни имота.

Засегнати са едноетажна къща, няколко паянтови постройки, 2 кирпичени сгради, 15 декара стърнища и около 30 декара сухи треви. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на РУ – Радомир.

Започнато е досъдебно производство по чл. 131, ал. 1 от НК и работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Радомир.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn