Пожар изпепели 200 бали сено и покривна конструкция в Лъжница

Снимка: Infomreja.bg, архив

Усложнена пожароопасна обстановка отчитат в последните няколко дни огнеборците от Пиринско.

Два екипа на РСПБЗН-Гоце Делчев гасиха голям пожар в село Лъжница. Пламъците лумнали в петък около 17:33 часа и унищожили около 200 бали сухо сено и цялата покривна конструкция на селскостопанската постройка, в която е било прибрано сеното.

Благодарение на бързата реакция на двата екипа и специализираната техника огнеборците от Гоце Делчев са потушили своевременно големия пожар в Лъжница, без да му дадат възможност да се разпространи към околните сгради и имоти.

Вчера около 12:50 часа пожарникарите от Петрич са били вдигнати на крак заради пожар в овощна градина и горящи сухи треви и храсти в землището на петричкото село Беласица.

Пламъците са погасени от екип на РСПБЗН-Петрич. Нанесените щети от пожара са овощни дръвчета.

За горящи сухи треви и храсти в близост до цигански катун в санданското село Дамяница е бил подаден сигнал в противопожарната служба в Сандански вчера около 17:35 часа.

Два екипа огнеборци и техника са потушили пламъците, в които е изгоряла една от бараките. Предполага се, че ромите от катуна са запалили огън, който подпалил сухите треви и храсти и е унищожил една от бараките. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK