Окръжен съд- Кюстендил, потвърди мярка „задържане под стража“ за обвинен в телефонни измами

Снимка: Infomreja.bg

30-годишният мъж е настанен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч

Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на РС- Кюстендил, с което по отношение на Теодор К. е изменена мярката му за неотклонение- от „подписка“ в „задържане под стража“.

Обвиняемият не се яви в съдебното заседание, защото е настанен за лечение в психиатричната клиника към затвора в Ловеч. Той е на 30 години от гр. Банкя.

Обвинен е по досъдебно производство за участие в телефонни измами, с които са причинени имотни вреди на жена от Пирдоп и на двама души- жена и мъж от Кюстендил, общо, в размер на 13 650 лв.

Определението на Окръжен съд- Кюстендил не подлежи на обжалване.

Обвиняемият Теодор К. е осъждан за участие в телефонни измами от РС-Пазарджик през декември 2018 г. и от РС- Петрич, през юли 2019 година, като двете присъди са кумулирани в една условна – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, с 3-годишен изпитателен срок.

Същият е осъждан и за държане на амфетамин през 2009 г.

Мъжът е привлечен като обвиняем, за това че, в периода от 30.10.2018 до 19.11.2018 г., в гр. Пирдоп и в гр. Кюстендил, е участвал в телефонни измами, в съучастие с Л. Г. и неустановено по делото лице, представило се за длъжностно лице- полицейски служител, с цел да набави за себе си и за лицата, с които се е сговорил предварително имотна облага.

Тодор К. е поддържал възбуденото от неустановения извършител заблуждение в трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им, трябва да предадат наличните си пари, като Тодор К. и Л. Г. взели различни суми, в общ размер на 13 650 лв.- престъпление по чл. 210, ал.1, т.1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK