Провериха 116 карантинирани лица в региона

Снимка: Infomreja.bg

Нарушения не са установени

116 карантинирани лица са проверени вчера от служители на ОДМВР и РЗИ в Кюстендилска област. Нарушения не са установени.

Продължава стриктно изпълнение по спазване и контрол на предписаните мерки в заповедта на министъра на здравеопазването. Ежедневно се обработва информацията за завърналите се от чужбина жители на Кюстендилска област и се правят проверки за спазването на задължителната домашна карантина. Напомняме, че отклонилите се от тази мярка попадат под наказателно преследване.

За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.

Продължават стриктни проверки на изградените КПП. За Кюстендил те са  в с. Цървеняно, с. Нов чифлик, с. Жиленци и на изхода на Кюстендил при разклона за с. Соволяно.

Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес, възникналите други спешни обстоятелства се попълват в декларацията, екземпляр  от която се оставя на КПП-то.

Препоръчваме на пътуващите декларацията да бъде попълнена в 2 екземпляра. Ако пътуващите нямат бланка на декларацията, ще им бъде предложена на контролно-пропускателния пункт.

Продължават автопатрулните обходи на полицейски служители в населените места, паркове и градини, за недопускане събиране на хора и излезли на разходка, установени нарушители на тази разпоредба ще бъдат санкционирани.

Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, моля спазвайте противоепидемичните указания за  задължително отстояние и бъдете с маски пред гишетата на звената на БДС. Вчера в Кюстендилска област са подадени 29 заявления за издаване на лични документи, обявиха от ОДМВР - Кюстендил.

От там припомнят, че със Закон за мерките и действията по време на извънредното положение се удължава срокът на валидност на личните карти и свидетелства за управление на моторно превозно средство, който изтича в периода от 13-и март до 31-ви октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK