Поетът Иван Мишев представи поредната си книжка за деца

Снимка: Infomreja.bg

Гражданството прояви интерес към творческата среща

Членът на Съюза на българските писатели - поетът Иван Мишев, издаде осмата си детска книжка – „Новите приключения на Ежко“. Нейното представяне се състоя вчера в изложбената зала на Дома на културата в Гоце Делчев.

И този път активно участие в срещата взеха деца от училищата в града. Вокална група от Трето ОУ „Братя Миладинови“ с ръководител Диана Узунова изпълни мелодични детски песни, а ученици от Второ ОУ „Гоце Делчев“ с помощта на преподавателката Лина Петкова изиграха драматизация на откъс от книжката.

На представянето присъстваха и хора от издателство „Стилует“ в София – Мая Славова и Ваньо Недков, които разказаха за пътя на творбата от автора до читателя.

В словото си Мая Славова определи разглежданата книжка като малка стихотворна повест, чрез която авторът надниква в детския свят и ненатрапчиво казва на малките читатели кои са основните правила на поведение. Благодарение на героите палавници, които накрая се превръщат в екип, той кара децата да се замислят.

На срещата беше и местният художник и преподавател по изобразително изкуство Ивайло Костадинов, чиито илюстрации към книжките на Иван Мишев ги правят още по-желани от читателите.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK