Представят книгата „Хората, които променят България“ в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Събитието ще се проведе на 13-и ноември в Художествената галерия в Кюстендил

Книгата на Даниел Пенев „Хората, които променят България“ ще бъде представена на 13-и ноември от 18.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора“ в Кюстендил.

През последните 30 години в България стана модерно да се твърди, че тук нищо не се получава. Да, България със сигурност трябва да се справи с високите нива на корупция и битова престъпност и да запълни дефицитите в здравеопазването, образованието и правосъдието.

Наличието на тези проблеми обаче не означава, че страната не напредва или че тук няма почтени, образовани и трудолюбиви хора, които коват промяната с ежедневни действия. Именно такива хора представя кюстендилецът Даниел Пенев в дебютната си книга, която излиза по повод 30-годишнината от началото на прехода към демокрация у нас.

Пред съгражданите си Даниел Пенев ще разкаже как, защо и кога е решил да напише тази книга и как е подбрал героите на историите в нея. Заедно с него в представянето ще участват вдъхновяващият кюстендилски художник и учител Евгени Серафимов – единственият представител на Кюстендил, включен в книгата, и главният редактор на издателство AMG Publishing Ива Цонева.

Сборникът „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“ ни запознава отблизо с 30 вдъхновяващи българи от света на бизнеса, образованието, културата, спорта, медиите и неправитествения сектор у нас.

С действията си всички те доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания. Чрез тази книга Даниел Пенев иска да мотивира възможно най-много свои сънародници да се посветят на смислени занимания, които им носят удовлетворение и им позволяват да допринасят за подобряването на средата тук.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK