Поетът-философ Георги Славчев събра в книга историята на село Стенско

Снимка: Виолета Атанасова

Сред най-приятните изненади за гостите на днешната земляческа среща в Стенско ще бъде безспорно току-що излязлата от печат книга „Село, от слънце огряно“. В нея в около 160 страници поетът Георги Славчев, който е философ по образование и учител по професия, е  събрал историята от незапомнените времена до ден днешен на родното село на своята майка.

Трудът му е удивителен, тъй като  той е преровил десетки исторически изследвания, направил е и собствени проучвания, разговарял е с най-възрастните днес хора от селото, събрал е купища снимки и  от всичко това е направил едно увлекателно четиво, в което историята, географията, поезията и най-вече човекознанието са се обединили във вълнуващо четиво. 

Автор на бележката на корицата е проф. Цочо Бояджиев, книгата излиза от Издателско ателие „А Б – Анго Боянов“. Предстоят премиери на любопитното издание както в с. Стенско, така и в Кюстендил, а проучването на родовите корени на хората от този край, включително и на съседните села, ще има продължение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK