Поети от Хаджидимово и Гоце Делчев си протегнаха ръце в Деня на любовта

Снимка: Infomreja.bg

Те проведоха заедно вечер на любовната лирика

Денят на влюбените – 14-и февруари, стана повод НЧ „Яне Сандански – 1928“ и Общински съвет на БЧК – град Хаджидимово, да организират вечер на любовната лирика на тема „За любовта и още нещо“.

В заседателната зала на Общинския съвет в Хаджидимово се събраха поети, активисти на БЧК, самодейци и членове на Клуба на пенсионера в града. Тук бяха и гости от литературен клуб „Людмил Стоянов“ в Гоце Делчев.

Водещ на тържеството беше поетесата и активистка на БЧК - Карамфила Терзиева. Най-напред тя даде думата на поетите домакини, доайенът сред които е Александър Косаков, автор на много стихосбирки.

С внимание присъстващите изслушаха и поетичните творби на Анка Папазова, Катя Бозова, Калинка Гайтанинчева.

С голямо задоволство се посрещна и хоровото изпълнение на песни по стихове и музика на местния самобитен талант Димитър Милушев – „Цветелина“, „В живота всичко се постига“ и „Мария“.

Гостите от Гоце Делчев – Кирил Малаков, Димитър Нанчев, Иван Мишев, Соня Щуркова и Юлия Баймакова, също прочетоха свои стихотворения.

Накрая д-р Мария Бугова – председател на Общинския съвет на БЧК в Хаджидимово, връчи грамоти на всички участници във вечерта на любовната лирика.

Задушевната атмосфера, завладяла домакини и гости, постави началото на приятелство, което ще продължи със съвместни изяви на сцените в Гоце Делчев и Хаджидимово.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK