Възстановено е пропускането на товарни автомобили на ГКПП „Кулата“

Снимка: Infomreja.bg

Трафикът през ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ е нормален

Възстановено е пропускането на товарни автомобили в двете посоки на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. Трафикът на ГКПП „Кулата'' на изход за товарни автомобили е интензивен.    

През граничния пункт „Ексохи“, съпределен на българския ГКПП "Илинден", в Гърция се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На ГКПП “Кулата“-„Промахон“ българските граждани трябва да представят отрицателен  PCR тест за Covid-19, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес. Тази мярка ще се прилага до 22.02.2021 г. На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа. От водачите на товарни автомобили се изисква само попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

На ГКПП „Маказа“ в двете посоки денонощно могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници се допускат само от 7 до 23 часа.

През ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Златоград“ не се пропускат превозни средства.

На граничния пункт „Деве баир“, съпределен на българския ГКПП „Гюешево“, граничните власти на Република Северна Македония са преустановили пропускането на товарни автомобили. Леки коли преминават през граничния пункт.

Трафикът през ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ е нормален, пътищата са проходими при зимни условия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK