Подсъдими за трафик на мигранти се признали за виновни пред съда в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Районната прокуратура в Гоце Делчев е постигнала споразумение със защитата на В.П. и М.П., обвинени за трафик на мигранти.

През нощта на 31.01.2019 г. подсъдимият М.П. превел през границата на страната група чужди граждани – осем иракчани без документи за самоличност. Другият подсъдим по делото – В.П., около 5 ч. на 01.02.2019 г. противозаконно ги подпомогнал да преминат в страната. Срещу 150 евро той осигурил лек автомобил и транспортирал нелегалните мигранти от с. Петрелик, община Хаджидимово до района на с. Господинци, община Гоце Делчев. Сред чужденците имало две деца, ненавършили 16-годишна възраст.

За извършеното престъпление по чл. 280, ал. 2 и т. 1 и т.3, вр. ал. 1 от НК на М.П. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 5000 лева. Подсъдимият В.П., привлечен към наказателна отговорност за престъпното деяние по чл. 281, ал. 2, т. 1, т.4 и т.5, вр. ал. 1 от НК, е с наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK