Подредиха листата на БСП в Пиринско, "Позитано" решава кой да е №1

снимки: infomreja.bg

Областният съвет на БСП не излезе с решение за водач в Пиринско, но пък подреди кандидатдепутатската листа. Това стана на проведеното късно снощи заседание в партийния клуб в Благоевград.

На втора позиция социалистите определиха общинския лидер в областния център д-р Владимир Пандев. Третото място се пази за коалиционен партньор на столетницата.

Под №4 се нарежда шефът на Областно пътно управление Христо Атанасовски. След него е бившият депутат Емил Костадинов, който едновременно участва и в надпреварата за водач.

Шести е общинският съветник от Разлог Николай Дундалов. Седмата позиция отново е предвидена за коалиционен партньор. Така на № 8 отива заместник-кметът на Гоце Делчев и лидер на младежкото БСП Богдан Боцев. След него са Христо Малчев и Димитър Капитанов от Петрич. 

Заето за партньор на БСП е и 11-ото място. Издигнатите кандидат-депутати до 16-а позиция са: д-р Младен Пачаджиев от Гърмен, Юсуф Чаушев от Сатовча, Костадин Дурчов от Банско, Ангел Камбуров от Хаджидимово, Магдалена Пиринска и Димитър Балтаджиев от Гоце Делчев, както и Милан Богдански, София Гълъбова и Николай Бошкилов от Благоевград. 

Подредбата е гласувана от 37 членове на Областния съвет, тъй като делегатите от Петрич и неколцина от Благоевград са напуснали по-рано заседанието.

"Не постигнахме териториален баланс. В листата не са представени Сандански, Кресна, Белица и Якоруда. Очаквам да има възражения", коментира пред ИНФОМРЕЖА червеният лидер Юлиян Гошев.

Дебатите снощи продължиха близо пет часа. В крайна сметка Областният съвет не излезе с решение за водач на листата, тъй като получилата най-голяма подкрепа Корнелия Нинова не успя да събере 50 процента + един от гласовете.

За нея гласуваха 22-ма, за Емил Костадинов - 19, а Кристиан Вигенин, който участваше в заседанието, получи едва два гласа.

Преброителите отчетоха и един недействителен глас.

Протоколът с резултатите от тайния вот ще бъде изпратен в централата и по него ще се произнесе Националният съвет. Най-вероятно това ще стане в края на седмицата.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ДО ДОБРОНАМЕРЕН15:18 - 31.08.2014
ДА СЕ НАДЯВАМЕ,ЧЕ БСП ЦЕЛИ ДА СЕ ОБНОВИ ОТКЪМ МЛАДИ КАДРИ,С КОЕТО ИСКА ДА ПОКАЖЕ,ЧЕ СЕ ПРОМЕНЯ...НО ?
добронамерен10:19 - 31.08.2014
БСП се самоубива постепенно,но сигурно!Цари шуробаджанащина,да ти омръзне от фамилията БОЦЕВИ!Навсякъде Боцеви!В болницата Боцева коли и беси,в кметството Боцев -пиандето.Навсякъде!Омръзна ми....
Ванката22:27 - 27.08.2014
И тоя ПОПЛЮВКО ми бил външен министър? Боже, пази България!
Митко Палаузов09:04 - 20.08.2014
Събрали се 7-8 червенотиквеничковци, крадци и апаши, чешат се три дена по мъдете и не могат да се разберат, кой ще е Али Баба на бандата. Боли ме .... за червените разбойници. Пита се в гатанката, защо инфомрежа ни занимава няколко поредни дена с техните драми. Кой го интересува дали Емко, Кори или на баба Вагина от село Горно Драглище внука ще краде повече. 70 години комунизъм стигат! Какво търси Ангел Гераксиев на сбирката(втората снимка най-вдясно). Нали се беше отказал от БСП. На три поредни местни избора го играеше опозиция на БСП и Москов, а сега се изтапанил на събранието да избира водач на листата. Големи балъци са тези от Гоцето. На гола кукичка кълват

FACEBOOK