Подписка за разширяване на ски зоната връчва Икономов на премиера

Георги Икономов, снимка: infomreja.bg, архив

Подписка, в която над 8 000 граждани и гости са дали съгласието си за разширяване на ски зоната в Банско, ще връчи кметът Георги Икономов на министър-председателя Бойко Борисов.

Градоначалникът заедно с представители на инициативния комитет от местни общественици и бизнесмени ще внес в Министерски съвет подписите на хората, подкрепили гражданската инициатива за разширяване на ски зоната.

Съгласно Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление и с цел ускоряване стартирането на законови промени за действителното доизграждане на ски зоната в Банско, преди около 20 дни се създаде инициативен комитет от местни общественици и бизнесмени. 

Председателят на Съюза на туристическия бизнес, който е и председател на комитета в Банско - Малин Бистрин, връчи събраната регионална подписка на кмета Георги Икономов.

„Аз подкрепям искането и заставам плътно зад гражданите. С внасянето на подписката в Министерски съвет ще се чуе и гласът на местното население, на гостите на Банско, на туризма, а не само на „зелените”, които скачат на демонстрации. Нека да е ясно, че хората, които подкрепят развитието на туризма и разумните инвестиции са много повече от псевдозащитниците. Държавата трябва да предприеме спешни мерки за развитието на зимния туризъм”, заяви Икономов.

 

КОМЕНТАРИ

nsg09:10 - 19.12.2012
А така, а къде останаха еколозите, дето 10 години виеха - унищожава се гората, нарушават се екосистемите. Парата движи нещата, малко им са туристите, искат още. Келепир има в тая работа.
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK