Подписка срещу апетити на петролен бос да наеме язовир

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Подписка с над 70 подписали се в нея жители на пограничното село Нова Ловча връчи на депутата Георги Андонов кметският наместник Георги Неделин по време на приемната на народните представители от ГЕРБ, проведена в Хаджидимово.

За пореден път язовирът в Нова Ловча е предложен за отдаване под наем с решение общинските съветници в Хаджидимово на последната сесия.

Инвестиционни намерения към язовира имал петролният бос Димитър Хардалиев, който е лидер на ВМРО-НИЕ и общински съветник в Гоце Делчев. Въпреки че съветниците са завишили наема на обекта от 300 на 500 лева, гоцеделчевският бизнесмен Хардалиев не се е отказал от намерението си да го вземе под наем.

Кметският наместник Георги Неделин поиска от депутатите Георги Андонов, Любен Татарски и Веселин Давидов да съдействат пред областния управител Костадин Хажигаев да стопира решението за отдаване под наем на единственото в района водохранилище, което хората ползват за напояване на земеделски култури.

Кандидат-концесионерът Димитър Хардалиев е провел среща с жители на селото, за да иска тяхното съгласие да наеме язовира, но те са изразили неодобрение, след което стартирали подписката.

Жителите на село Нова Ловча алармираха, че има проблеми с дигата на водното съоръжение, която е разрушена, а преливникът бил повреден.

По неофициална информация Димитър Хардалиев имал намерения за наеме язовира, който е с площ около 109 декара, за да го ползва като рибарник.

Повече от 40 души от целия регион посетиха приемната на тримата депутати в Хаджидимово, която се проведе в Европейския информационен център на евродепутата Мария Неделчева.

Всички сигнали и оплаквания, постъпили в приемната, бяха обсъдени по-късно с кмета на Общината Людмил Терзиев и заместника му Исмаил Моллов.

 

КОМЕНТАРИ

аз16:53 - 24.02.2012
който не си е имал работа с този мошеник Хардалиев само той не знае за какво става въпрос . Казали му че в язовира има много риба и се втурна да го взема под наем да прадява и да взема такси за риболов. Хай сиктир бе селски тарикат - нещастник
Великов19:49 - 23.02.2012
Нека,това райско кътче от природата на село Ловча остане НЕПОКЪТНАТО от апетита на бизнесмени.Язовира е нужен на хората от село Ловча.Затова общинските съветници от община Хаджидимово трябва да се съобразяват с вота на своите избиратели,защото стената е в окаяно състояние!ПАЗИ БОЖЕ!!!
56714:40 - 23.02.2012
Община Хаджидимово има ли юристи?Язовирите се отдават на концесия!!!!!!!Това ,че са взели решение за отдаване под наем няма да им мине през областния.Спете спокойно - засега жители на Нова Ловча.
Жители от Ловча19:11 - 22.02.2012
Аман от бизнесмени-концесионери.Този Хардалиев знае ли ,че стената на водоема е опасно напукана точно до преливника,и ако го вземе под аренда(което се надяваме да не стане),ще има ли достатъчно пари да я поправи.Не искаме при нас да се повтори случая от с.Бисер.Дано Областния Управител се съобрази с исканията на жителите от с.Ловча.Също и нашият Народен представител Г.Андонов да съдейства това да не се случва.

FACEBOOK