Художничка от Банско – трета в Международен конкурс по живопис в Турция

Снимка: Община Банско

Художничката, Здравка Русева от Банско спечели трето място сред над 100 участници в Международния конкурс по класическа живопис, категория „Натюрморт” в Анкара, Турция.

Конкурсът е част от програмата на  Международната седмица на изкуството в Турция, която за първи път през тази година се проведе съвместно с Международната изложба-базар на съвременното изкуство ”АРТАНКАРА”.

Културният форум се състоя в Международния експо център „АТО Конгрезиум” върху площ от 10 хил. кв. метра, като събра артисти от различни страни на Европа и Азия, повече от 10 000 произведения на класическото и съвременното изкуство и над 50 000 посетители, както сочи статистиката на организаторите.

Художничката Здравка Русева представи творчеството си с два натюрморта, които бяха включени в Конкурсите по класическа и по авангардна живопис. Това е второто международно участие на авторката, след Седмицата на изкуството в Москва през ноември миналата година и първата спечелена награда.

Здравка Русева е добре позната в Банско с творчеството си. Тя е журналистка по професия, и се занимава по-сериозно с живопис от 2012 г. Има участие в над десет изложби, от които две самостоятелни, и повече от 20 Международни онлайн фестивали и конференции по живопис.

Изложбата в Турция се проведе в средата на март, а десетчленното международно жури обяви победителите в конкурса в навечерието на Цветница. Така новината се превърна в най-хубавия подарък за именния ден на художничката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK