Подменят водопроводи и асфалтират улици в Гоце Делчев, Мусомища, Борово и Баничан

Село Баничан, снимка: infomreja.bg, архив

Подмяна на водопроводи и асфалтиране на улици в Гоце Делчев и селата Мусомище, Борово и Баничан предстои да започне през месец юни с пари от държавата и с европейски средства. В момента се провеждат процедурите за определяне на фирми изпълнители на обектите, съобщиха от кметската администрация в Гоце Делчев.

Подмяната на водопроводите и асфалтирането на част от улиците в града е възможно заради одобрен проект на община Гоце Делчев. Той е на стойност 1 милион лева, финансира се от Министерството на околната среда и водите и включва подмяна на водопроводната мрежа с общата дължина 4333.46 м на 15 улици на територията на града.

15-те улици, части от които са включени в този проект за подмяна на водопроводната мрежа, са: „Енос”; „Шар планина”; „Даме Груев”; „Завоя на Черна”; „Щип”; „Добруджа”; „Одрин”; „Кирил и Методий”; „Самуил”; „Стойо Льондев”; „Струга”; „Сливница”; „Ал. Стамболийски”; „Димо Хаджидимов”; „Петър Сарафов” и „Мидия”.

След като бъде подменена водопроводната мрежа, ще се пристъпи към цялостната подмяна на тротоарните и асфалтови настилки на тези улици.

Още 1 милион лева, отпуснати от държавата, ще бъдат вложени в благоустрояване и асфалтиране на улици в Гоце Делчев и селата Мусомища, Баничан и Борово. В града с част от тези средства ще бъдат асфалтирани 5 улици – «19 октомври», «Людмил Стоянов», «Иван Бухлев», «Иван Скендеров» и «Ореляк» с обща дължина 650 метра.

Освен това ще бъдат асфалтирани 2 улици в село Баничан с обща дължина 412 метра; 4 улици в село Борово с обща дължина 631 метра, както и улица «Димитър Талев» в село Мусомище с дължина от 727 метра.

 

КОМЕНТАРИ

mizeria23:35 - 16.05.2014
takae neka mizeruvat pomacite v gospodinci shtom neglasuvat za depeseto
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK