12-годишен скейтбордист е в "Пирогов", ударил се в табела в "Струмско"

Снимка: Арена Благоевград, Фейсбук

Момчето не е пострадало тежко, но е под наблюдение

Дете пострада на улица в благоевградския квартал "Струмско". Момчето, което е на 12 г., е настанено в "Пирогов", а Общината е взела незабавни мерки за премахване на желязна рамка от стара табела.

Именно карайки скейтборда си, детето се удря в рамката.

За инцидента, станал днес около 19 ч. на ул. "Освобождение", става ясно от видеоклип, публикуван в местните Фейсбук групи и заснет от охранителна камера на автосервиз в близост. Видно е как детето пада, а на помощ му се отзовават минувачи.

Кметът на Благоевград - Румен Томов, написа в профила си, че рамката ще бъде отстранена още утре. "Днес, около 19.20 часа в кв. “Струмско”, 12-годишно дете, карайки скейтборд, се е блъснало в конструкция на стара информационна табела. Веднага разпоредих проверка, която установи, че табелата е поставена преди повече от 10 години, при изграждане на улицата от фирмата изпълнител. Бях на място и разпоредих, още утре съоръжението да бъде премахнато. Посетих и младежа, който по думите на лекарите няма сериозни травми, няма счупвания, контактен е, но заради епидемиологичната обстановка и липсата на свободни легла в нашите болници,  беше транспортиран до УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", където ще остане под наблюдение. В постоянен контакт съм с майката и съм изразил готовност да помогна при нужда", информира Томов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK