150 000 се отпускат за селата в община Благоевград

Снимка: Община Благоевград

За проблемите в селата говориха на среща с кмета кметските наместници

Кметът инж. Румен Томов се среща с кметове и кметски наместници на селата в община Благоевград

Градоначалникът съобщи добрата новина, че има предвидени в бюджета 150 000 лв. за кметствата. Финансовите средства са в размер като този от предходната година и се разпределят по схема за всяко населено място според броя жители.

Добра новина е също, че има получено строително разрешение за изграждане на трафопост в махала „Акациите“ в село Горно Хърсово.

По време на срещата са обсъдени проблеми, свързани с електрическото захранване в населените места на община Благоевград. Кметове докладваха за ниско напрежение на електрически ток, има подадени жалби от жителите на село Зелен дол, село Покровник и други села.

Сред обсъдените теми е и липсата на електрическо осветление в населени места, където има постоянно живеещи жители на община Благоевград.

Кметът на село Българчево Елена Стойчева поясни, че в махала „Чукарска“, където живеят две семейства, като едното от тях са около 30-годишни млади хора, няма електричество.

Кметът на село Бистрица Георги Бочуков съобщи, че в махала „Кривулска“ също няма електрическо захранване, има поставени метални жерета, изготвен е проект, но не е подаден ток. На мястото има 9 къщи, които целогодишно се обитават от петима жители.

Сред поставените проблеми пред инж. Румен Томов бе лошата пътна инфраструктура и доставката на хляб във високопланинските села.

Градоначалникът заяви, че са предприети действия във връзка с пътищата и предстои провеждане на съвместна среща с директора на ТП „ДГС Благоевград“ инж. Калин Зашев.

Обсъдени са и въведените противоепидемични мерки за овладяване на разпространението на коронавирус, както и предприетите действия за ваксиниране на населението.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK