"Републиканци за България“ няма да управляват от джипка

Източник: БГНЕС

Заместник-председател на партията ще бъде Павел Вълнев, бизнесмен от Чикаго

Бъдещият председател на "Републиканци за България" няма как да повтаря повече от два мандата и мандатът не може да бъде по дълъг от две до четири години. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов при представянето на учредителното събрание на партията в Интер Експо Център.

Цветанов настоя хората в партията му да бъдат конструктивни, градивни и да имат реалния хоризонт за страната в новия програмен период. "Нека не оставаме с впечатлението, че "Републиканци за България" ще се управлява от джипка и ще се раздават безконтролни пари, а нека да има смислен дебат, уважение, коректно и прагматично решение по важните въпроси за страната", подчерта той.

Сегашният парламент е изчерпал лимита си на доверие на хората и за това колкото по-бързо има предсрочни избори, които ще могат да дадат гаранция за повече честност в изборния процес, толкова по-добре. Ние подкрепяме това искане, категоричен бе Цветан Цветанов.

Той подкрепя исканията за оставка на правителството, а това, което ще даде допълнителен стимул на партията е доверието между хората. Бихме водили преговори с всички, които имат подобни решения в нашия управленски стил, но това може да стане, когато всичко е на принципна основа, в интерес на обществото и на България като цяло, даде да се разбере Цветанов.

Винаги трябва да се стремим към активната работа и за това залагаме на тази експертиза и молбата ни е: "Нека бъдем активни и давайте своите предложения", призова Цветанов.

"Републиканци за България" искат да има справедлива съдебна система, приемственост и прозрачност във всяко едно решение, секторни политики по регионално развитие по сигурност, образование, справедливост, земеделие, настоя Цветанов. Партията дава възможност за национален проект, който да обединява всички хора.

Учредителното събрание на партията на Цветанов започна с изпълнение на химна на Република България и на Европейския съюз. Идеологът на този проект не е Цветан Цветанов, а идеологът на проекта са всички хора, които присъстват в залата. Вие носите енергията и всички заедно можем да направим промяна в начина на управление, прозрачност, ценности, които да могат да ни обединяват, а не да ни разделят, каза в началото на словото си Цветанов.

Това, което наблюдаваме днес е протести над 80 дни и това е негативна енергия, която е натрупана във времето от липсата на решения по важни въпроси за страната, посочи той.

Това, което ще направим е да затвърдим и продължим пътя на евроатлантическото членство на страната ни. За някои може да изглежда клише, но когато говорим по темата, трябва да носим и показваме съответната експертиза. Днес повече от всякога се нуждаем от политически проект, който да обединява всички независимо от възрастта, етноса и религията, подчерта Цветанов.

Това, което липсва на страната ни е ясна политика как да стигнем до хората, живеещи в чужбина, отбеляза бившият втори в ГЕРБ и обеща да има ефективно електронно управление.

Знаещите и можещите трябва да участват в новия политически проект, настоя Цветанов и допълни, че всички хора в партията са застанали с лицата си. За първи път има политически проект, в който хората застават с лицата си, с професионализъм и експертиза, похвали се той.

Това, за което ще се стремим е да има диалог, нормалност в отношенията и всеки да изразява своето мнение. На агресията ще се стремим да даваме експертизата и лидерството, което ще има партията, увери Цветанов.

Този проект няма да бъде лидерски проект на един човек, а проект с много голяма експертиза с широк изпълнителен съвет и с адекватни политики, каза още бившият втори в ГЕРБ.

"Републиканци за България" имат в момента над 75% покритие в цялата страната и в следващите месеци ще направят национална обиколка в цялата страна.

Желанието на лидера на партията Цветан Цветанов е след месец и половина да имат 100% покритие в цялата страна, с което "Републиканци за България" да бъдат готови за предсрочни или редовни парламентарни избори,. Заместник-председател на партията ще бъде Павел Вълнев, бизнесмен от Чикаго.

Цветанов е убеден, че когато се вижда такова сериозно присъствие на хора от цялата страна в партията му, може би ще има опити за натиск от страна на държавното управление

Трябва да бъдем единни и да защитаваме справедливостта, да бъдем заедно в трудните моменти, настоя Цветанов и допълни, че имало районни, където властта може да употреби натиск върху хората на бившия втори в ГЕРБ.

Не е нормално да говорим за подобни теми, но за голямо съжаление това го има. Ние ще бъдем плътно зад вас, увери Цветанов съпартийците си, а те му отвърнаха с бурни аплодисменти./news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK