Агент под прикритие шокира с разказ за расисткия скандал

Снимка: БГНЕС

Представители на Футболна асоциация срещу расизма в Европа бяха под прикритие

Представители на организацията FARE - Футболна асоциация срещу расизма в Европа - бяха под прикритие на трибуните на Националния стадион "Васил Левски" на мача между България и Англия. Техен представител е изготвил доклад с шокиращи подробности и заключения за целия расистки скандал, сътворен в София от шепа ултраси с качулки. 

Представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко разказа подробно пред вестник "Таймс", че е описано всичко в доклад, на базата на който ще се търсят сериозни наказания срещу България. А пред вестник "Дейли Телеграф" разказа и с подробности за случилото се. 

"В Източна Европа е доста честа практика хора от хулиганските и неонацистки групи да са назначавани от клубовете за стюарди. Такива бяха сложени за стюарди и на мача България - Англия, което е престъпна небрежност от страна на Българския футболен съюз."

"Тези хора облякоха по един потник на длъжностни лица, за да се вмъкнат незабелязано покрай проверките на БФС. И от федерацията са виновни, че не са се погрижили за повече и по-солидни проверки на входовете на съоръжението."

"Нашите инфилтрирани агенти видяха многократно нацистки поздрави на трибуна, която по принцип приютява фенове на Левски от известна по цял свят с фашистките си изстъпления групировка, която е сред най-лошите, с които сме си имали работа. Хора от нея лесно се инфилтрират навсякъде и правят неонацистки жестове."

"В тази секция имаше и фенове на Локомотив Пловдив, чийто отбор, също като Левски, има наказание за расизъм и дискриминация на европейско ниво. Маймунски звуци пък ехтяха многократно от сектора, в който се настаняват по принцип фенове на ЦСКА."

"Когато се активира антирасисткият протокол на УЕФА, видяхме група от около 20-30 привърженици да се изнизват от стадиона почти без съпротива, което навежда на мисълта, че действията им не са били просто спонтанни."

"Има два варианта, като единият е, че са искали да направят изявлението си и да напуснат, а другият е, че са били помолени от стюардите, с които се познават лично, да напуснат. Очевидно е, че те бяха там, за да покажат най-лошото от себе си."

"Голямата част от скандиранията, които можеше да се чуят там, бяха насочени срещу БФС. Те звучаха от сорта на "К*р за БФС" и "К*р за Михайлов", който беше президент на централата. Българските ултраси - и на национално, и на клубно ниво, имат дългогодишен конфликт с Михайлов и с БФС като цяло, продиктувани от лошото представяне на отбора и други неща. Така че те мразят и президента на централата си."

"Дори имат прякор за него. Наричат го Перуката, което издава, че нямат топли чувства. Но да отдадем всички тези действия само на намерението да наранят президента на БФС и централата като цяло, е прекалено конспиративна теория", заявява Клименко./ ГОНГ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK