Засилени са мерките за контрол на пътя във Варна и областта

Снимки: МВР

44 598 нарушения на ЗДвП санкционирани за първите седем месеца на 2019 г.

Директорът на  ОДМВР – Варна, старши комисар Даниел Пашов и началникът на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Петко Камбуров взеха участие в  извънредното заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата във Варна, инициирано от ДА „Безопасност на движението по пътищата”.

На срещата бяха представени актуални данни за пътния травматизъм в града и областта, както и анализи на обстановката и възможните мерки, които да увеличат сигурността на пътя за жителите и гостите на Варна.

Отчетен бе фактът, че са увеличени силите и средствата на ОДМВР – Варна, които имат правомощия да упражняват контрол по ЗДвП, засилен е и контролът с автоматизирани системи. В резултат на това се отчита  ръст на установените нарушения.

В областта от началото на годината до момента са констатирани 44 598 нарушения (с 13 408 повече от същия период на м.г.). Наложени са 32 934 глоби по фиш, съставени са 11 483 акта.

Засечените нарушения на скоростните режими са 15 704 (с 2590 повече в сравнение с 2018 г.). Установени са: 460 неправоспособни водачи; 223 – седнали зад волана след употреба на алкохол; 59 - управлявали под въздействие на наркотични вещества.

На територията на областта са регистрирани общо 1917 пътнотранспортни произшествия, което е с 300 по-малко в сравнение с изминалата 2018 г. Загинали са 29 души, ранени са 533, като се наблюдава завишение на тези показатели.

Междувременно на територията на града бяха проведени проверки по метода на широкообхватния контрол.

Водачите бяха проверявани за изрядност на документите, техническа изправност на моторното превозно средство, за употреба на алкохол и наркотични вещества и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK